Традиционният технологичен семинар на ДиТра предложи нови средства в помощ на индустрията

 

На 20 април в Гранд Хотел Пловдив се проведе традиционният технологичен семинар на ДиТра - CAD/CAM център на ТехноЛогика. Екипът на ДиТра оправда интереса на аудиторията и, както всяка година, представи CAM продуктите на Delcam, вече част от портфолиото на Autodesk Manufacturing. Участниците в Пловдив  имаха възможността да видят новия интерфейс на продукта FeatureCAM 2018, още преди официалното обявяване на версията. Той предлага на потребителите удобна оптимизирана среда за ускорено изпълнение на техните задачи.

 

Беше демонстрирана 5-осна обработка на детайл с добре познатия на присъстващите и използван от много от тях продукт за управление на фрезови центри PowerMILL. Същата обработка беше изпълнена и в премиерната демонстрация на CATIA Manufacturing върху новата платформа 3DEXPERIENCE на Dassault Systemes. Заинтересованите специалисти и занапред ще могат да следят и използват цялостните 3D решения на тази платформа, благодарение на официалното представителство на ТехноЛогика на водещата фирма в областта - Dassault Systemes.

 

ДиТра представи и продукта сncKad на Metalix, който от години се предлага от компанията и се използва в редица индустриални фирми в България. На този семинар за първи път пред широка публика беше направен преглед както на общата му функционалност, така и на множеството внедрявания при клиенти и машини. Освен стандартните инструменти за разкрой на листовия материал, cncKad предлага и други важни средства, намаляващи времето за производство и загубите на материал, като автоматизирана оптимизация на разкроя и директен трансфер на детайли от SOLIDWORKS и други CAD системи.

 

Силен интерес предизвикаха технологиите за 3D принтиране и 3D сканиране, които също бяха част от програмата на семинара в Пловдив. Какви са предимствата при използването на 3D принтери за изработката на механични части и технологични приспособления, здравината на материалите и последната серия машини на Stratasys - F123 бяха сред акцентите в презентацията.  

 

Чрез интересна демонстрация публиката видя как портативния 3D скенер HandyScan на Creaform може да се използва за точни инспекции в производството, както и за обратен инженеринг - все по-често използван метод, при който лесно се създава CAD модел на базата на вече готово изделие.

Специални гости на събитието бяха мениджърите на компаниите Hermle Югоизточна Европа и Meusburger България, които са дългогодишни партньори на ДиТра. Те представиха новите си продукти с широко приложение в производството и споделиха своя успешен опит в работата си със софтуерите на Delcam.

 

 

Please reload

ДиТра ООД

ул. „Софийско поле“ 3, 

1756, София

тел. 02/ 91 91 2 /777

ditra@technologica.com

DiTra 2017